Turnir Trofeo Delfino 2020 (ITA)

 

Število ekip:                         150

Število iger:                            4

Kategorije:                 U10, U11, U12, U13, U15, U17, U19

Organizator:               klub ACD Tropical Coriano in nogometna vas Rimini

Območje:                               Rimini

Prva prireditev:                      2000

Termin: 30 - 31 maj 2020

Booking.com

 

Že več kot dvajset let so turnirji v okolici Riminija možnost za ponovno srečevanje ekip iz vse Evrope: od Švedske do Sicilije in od Francije do Romunije. Vsako leto na tej klasični prireditvi na Jadranski obali sodeluje na stotine ekip. Uspeh, kot je ta, pa ni postrežen na pladnju: organizatorji si ga morajo prislužiti. Vsako leto več kot 500 ekip obišče Rimini, da se udeležijo enega od turnirjev v Riminiju Prostrane plaže, prijetne promenade in različna privlačna letovišča – nekatera očarljiva, druga živahna, a vselej gostoljubna. To je obala okrog italijanskega mesta Rimini, ki je zato tako priljubljeno tako med Italijani kot drugimi. Mednarodni mladinski nogometni turnir se začne v zgodovinskem mestnem središču Rimini s svečanim odprtjem na stadionu Romeo Neri, kjer domuje nogometni klub AC Rimini 1912. Zahvaljujoč izkušeni ekipi pod vodstvom Barbare Buratti je za goste, ki bivajo v Riminiju ali sodobnem Riccioneju, izjemno dobro poskrbljeno

 

Organizator


Turnir Trofeo Delfino organizira Nogometni klub AC Tropical Coriano, ki obstaja že več kot 40 let in šteje 400 članov. Zahvaljujoč mnogim prostovoljcem lahko klub organizira pet mladinskih nogometnih turnirjev Euro-Sportring. Najboljša ekipa kluba igra v najboljši ligi na regionalni ravni, poleg običajnih mladinskih skupin, starih med 8 in 18 let, pa ima klub tudi ekipo dečkov, starih od 6 do 8 let, žensko ekipo in dekliško ekipo.

Športna prizorišča

Turnir Trofeo Delfino se odvija na naslednjih lokacijah:

  • športni park Tropical Coriano (organizator od leta 1990);
  • razna igrišča v bližini hotelov;
  • finalne tekme se igrajo na stadionu v Riminiju. 


Številke igralcev so obvezne. Pravila se lahko spremenijo.

Italijanska vlada in nogometna zveza zahtevata seznam udeležencev vsaj 60 dni pred prihodom. Primer sledi po dokončni rezervaciji.

Na igriščih z (umetno) travo so dovoljeni samo copati s posebej oblikovanimi podplati (gumijasti čepi).


Turistične informacije

 

Rimini

Rimini s 130.000 prebivalci je največje obmorsko letališče ob Jadranski obali. Mesto ima dva obraza. Na zahodu je staro središče z rimljanskimi spomeniki, kot je rimljanski Avgustov lok, most nad reko Tibero in staroveško svetišče Malatesta. Na vzhodu pa lahko najdete privlačno novo mesto s 15 kilometri čudovitih plaž in neskončnimi možnostmi zabave. Najboljše mesto sončnega turizma! Vzdolž promenade Lungomare so številni bari, klubu, disko klubi, odri na prostem in druge prireditve. Trendovski klubi, irske pivnice, bari z gugalnicami: tukaj najdete prav vse. Takoj za promenado je najbolj znana nakupovalna ulica, Viale Vespucci, ki je idealno mesto za pohajkovanje in nakupovanje prisrčnih spominkov.

 

Zabaviščni park Mirabilandia

Zabaviščni park Mirabilandia je od Riminija oddaljen 25 kilometrov. Zeleni park pokriva neverjetnih 850.000 kvadratnih metrov (skoraj 200 nogometnih igrišč!) in ima veliko atrakcij, razdeljenih na sedem področij. Na vsakem koraku so trgovine, restavracije in stojnice s sladoledom. V parku Mirabilandia samo enkrat plačate vstopnino za vse atrakcije. Tukaj so različni vrtiljaki, vodni pljuski, dva stolpa in številni spektakularni šovi. To je čudovita izkušnja tako za mlade kot starejše. Opomba: primerno samo za celodnevno ekskurzijo.

 

Znanstveni in futuristični park

V kraju Riccione, ki meji na Rimini, je znanstveni in futuristični park Oltremare. Tukaj se neverjetni

(podvodni) svet razprostre prav pred vašimi očmi. Tako otroke kot odrasle več ur prevzame navdušenje, poleg tega pa se tukaj tudi veliko naučijo. Park je tako poseben zaradi kombinacije znanstvenega pristopa (tipično ameriškega) in obvezne ustvarjalnosti (tipično italijanske). Srečali boste morske pse, dinozavre in smešne morske konjičke. V futurističnem kinu IMAX si lahko ogledate tudi film v 3D-tehniki.

Podatki se lahko spremenijo, končni program boste dobili ob prihodu.

 

Turnir je za slovenske ekipe subvencioniran. Več informacij na info@24ur-nogomet.com

 

Booking.com

Booking.com