Igralna situacija: prenos na bok in zaključek

Starostna skupina: starejši dečki
Število igralcev: 14

Opis:
Za izvedbo vaje uporabimo celotno polovico igrišča. V sredinskem krogu imamo igro 5:2. Na obeh bokih imamo po enega igralca. Na robu kazenskega prostora pa imamo dva branilca in dva napadalca. Po petih uspešnih podajah sledi podaja na bok.
Bočni igralec je omejen s stožcema. Ali ju postavimo bližje avt-liniji ali bližje kazenskemu prostoru je odvisno od sposobnosti igralcev.
Sledi podaja v kazenski prostor in zaključek.
Cilji:
V igri 5:2 spodbujamo hiter pretok žoge in veliko gibanja. Po vsaj petih podajah sledi podaja na bok. Kasneje lahko omejimo dotike na 2 ali 3.
Bočni igralec mora sprejeti žigi naprej v gibanje. Sledi hitro vodenje čez drugi stožec in podaja v kazenski prostor. Kvalitetna podaja je ključna za uspešno izvedbo akcije.
Za začetek na rdeča obrambna igralce igrata pasivno, torej naj ne napadata žoge. Kasneje pa postaneta aktivna in vedno izbijata žogo proti avt-liniji.
Modra napadalca napadata prvo in drugo vratnico. Zaželeno je križanje napadalcev, ki pa ni obvezno. Odkrivanje in gibanje napadalcev je zelo pomembno za uspešen zaključek. Aktivni branilci so odlično sredstvo za navajanje mladih igralcev na brezkompromisen napad na žogo.

 


Vaja je bila narejena s programom Tactics Manager.

Booking.com