Maščevanje preko otrok si ne dovolite!

Avtor: Jožek Špilak

Nogometni trenerji moramo prenašati kar veli balast informacij, ki jih dobivamo s strani staršev. Obdelati moramo milijon stvari, ki jih niti starši ne rabili vedeti. Pogosto zaradi nezadovoljstva in nerazmišljanja staršev, nogometnemu trenerju prekipi. In kdo potegne krajše. Nehote ali hote otrok. To se NE sme zgoditi.

 

Povedal vam bom eno zgodbo. Nedolgo nazaj, sem dobil anonimko s strani "nezadovoljnih staršev". Po sestanku, smo ugotovili, da to sploh ni bilo pismo od staršev, ampak nezadovoljnega starša, ki je imel osebni interes. Kakorkoli se je že izšlo, se mi je svitalo, kdo stoji za tem pisanjem. V tem primeru sem obdržal trezno glavo in nadaljeval svoje delo, ker če bi spremenil delo, bi dal prav ravno tej osebi.


Zgodba je sicer tekla svojo pot, ampak otrok tega ni občutil. Pred seboj sem imel zgolj zgodbo o starcu, ki je bil vedno srečen. Vam bom jo izdal:

 

Nekoč, je živel starec, ki je bil celo svoje življenje srečen. To je izvedel mladenič in si zadal nalogo, da bo starca spravil iz tira. Šel je k starcu in mu preklel njegovo življenje. Starec se ni odzval. Drugi dan je še bolj pritisnil in verbalno napadel starca. In zopet nič. Naposled mladenič odneha in vpraša starca: »povej mi, preklel sem ti vse, kar ti nekaj pomeni in si še vedno vesel. Kje tišči razlog.« Starec pa mu je odgovoril: "Če ti jaz dam darilo in ga ti nočeš sprejeti, čigavo darilo je to?"

 

Podobno se dogaja v našem poklicu. Na naš račun pada ogromno kritik o našem delu. Če kritike niso upravičene, jih enostavno ne sprejmite. Neprimerne besede, ki letijo na vas, naj ostanejo od staršev. Tako bomo marsikateremu otroku omogočili, da bo ostal v nogometu in v vašem klubu. Če pa starši kršijo pravilnik obnašanja pa obstaja tudi druga pot.

Booking.com

Napiši svoje mnenje