Najprej naučimo otroke, da pravilno tečejo

 

 

 


Leta 1988 je Laszlo Jambor začel kot trener v Ajaxu. Sprva so številni igralci Ajaxa postavili pod vprašaj vrednost Jamborjevega dela. Ni bilo presenetljivo, kajti tisto, kar so večinoma želeli, je bilo izboljšanje taktičnih in tehničnih elementov. Vendar kmalu so ugotovili, da se je z izboljšanjem tekaške tehnike in izboljšanjem koordinacije, posledično izboljšala njihova nogometna tehnika. Od takrat dalje so spremembe smeri in slalomska gibaja ter skakalne vaje preko palicami in ovir postali del Ajaxevega treninga.


Pod Louisom van Gaalom in na izrecno zahtevo direktorja za razvoj mladih Co Adriaanse, je bil Jambor vsakodnevno vključen tudi v delo z mladimi igralci.

Pri Ajaxu se kondicijska priprava igralcev nanaša na tri ravni. Vse ekipe izvajajo vaje za koordinacijo in hitrost. Potem, od U16 navzgor, dodajo nogometno aerobiko, vadbo za krepitev mišic in vaje za eksplozivno moč. Končno tudi najmlajše skupine izvajajo vaje za izboljšanje tehnike teka.
 
Zakaj program za mladinski razvoj Ajaxa toliko pozornosti namenja delovanju nog in s tem povezanemu treningu koordinacije?
"Živčni sistem je tak, da se roke razvijejo pred nogami", pravi Laszlo Jambor.
"Zato, ko začnete delati z mladimi igralci, je pomembno, da ne vadite samo nogometne tehnike, temveč se osredotočiti tudi na tehniko teka in pravilnega dela nog."Po knjigi:
Louis van Gaals Coaching Philosophy and Practices.

 

Ta fantastična knjiga Louis van Gaal  vam daje edinstveno priložnost, da se učite od Van Gaala o filozofiji coachinga.

Knjiga je polna poglobljenih intervjujev z Louisom van Gaalom, ki opisuje njegovo nogometno filozofijo. Vključene teme so:

     Priprava in taktika
     Kako voditi ekipo
     Analiza podatkov
     Periodizacija priprav
     Delo z nogometašem
     Pomen taktike in psihologije
     35 vaj Louis van Gaala


 

 

 

Komentarji

  • lajči
    15. 9. 2017 ob 10:19

    Najprej je potrebno naučite starše, da njihovi sinčki ne bodo Messiji, Ronaldoti

Napiši svoje mnenje