MOJ NOGOMETNI KLUB: NŠ Jarenina - Pesnica

 

 

 

NA KRATKO O ŠOLI

V nogometni šoli Jarenina delamo izključno z mladimi kadri. Trenutno je v proces treninga vključenih 150  otrok in mladostnikov v ekipah od nogometnega vrtca do U19. V letu 2016 smo pričeli z izvajanjem nogometnih uric nogometnega vrtca (2x tedensko po 60 minut).

V sezoni 2017/18 imamo prijavljenih deset tekmovalnih ekip. Za strokovno delo v klubu  skrbi 12 trenerjev v tekmovalnih selekcijah in 4 trenerji, ki delajo po osnovnih šolah v okviru nogometnih krožkov (ONŠ).

V 2017/18 pa smo razširili delovanje v nogometnih vrtcih še v dopoldanski čas na 3 vrtce – 1x tedensko po 45 minut).

 

FILOZOFIJA IN VODILO NOGOMETNE ŠOLE

Naš cilj je otrokom približati nogomet in jim privzgojiti zdrav način življenja v športnem duhu. Veliko pozornost posvečamo tudi vzgoji osebnosti, saj se zavedamo, da bodo naši otroci številne kvalitete kot so timsko delo, sodelovanje in delovne navade potrebovali v nadaljnjem življenju.

 

PROGRAM DELA V NOGOMETNI ŠOLI

V šoli imamo sprejet in potrjen strokovni program dela, po katerem se načrtujejo in izvajajo treningi z enim in edinim cilje – to je pripraviti otroka in mladostnika na športni način življenja in ga v duhu Fair playa vzgojiti in naučiti osnove nogometnih veščin.  Program je plod dolgoletnih izkušenj na terenu, prenesen in prilagojen za naše okolje.

Program je razdeljen v štiri obdobja.

 

1. ŽELJA PO IGRI!

V zgodnjem obdobju spoznavanju nogometa in športa (do 9. leta starosti).  Posvečamo in načrtujemo trening tako, da otroci spoznajo in pridobijo široko paleto znanja motoričnih sposobnosti, razvoju osnovne tehnike in koordinirano gibanja. Tukaj se otroci še veliko igrajo in se postopoma navajajo na skupino, na žogo, na igrišče in seveda na določena pravila (tako v igri, kot tudi izven).

 

2. UČIMO SE IGRATI!

V obdobju med 9. in 12. letom poskušamo otrokom s pomočjo treninga in tekmovanj naučiti osnovne tehnične elemente vključiti v igro, jim dodajati dodatne in kompleksne naloge in jih v sami igri navajati na različne sisteme igranja. V tem obdobju se že zahteva nekoliko več na tekmovanjih, ampak ne v smislu rezultata, ampak v smislu doslednega izpolnjevanja nalog in zahtev.

 

3. UČIMO SE KAKO IGRATI!

Prihajamo v obdobje, kjer se počasi približujemo tekmovalnemu nogometu. 12./13. do 16. let. Mladostniki preidejo na veliko igrišče, kjer se srečujejo s pravilnim gibanjem in porazdelitvijo posameznih nalog. Tukaj se že srečujemo z rezultatom, vendar še vedno ne za vsako ceno. Torej to obdobje bi lahko poimenovali obdobje privajanja in učenje na igro pod »pritiskom rezultata«.

 

4. IGRAMO ZA REZULTAT!

V zadnjem obdobju našega trenažnega procesa,  že morejo nogometaši poznati vse tehnične elemente in večina taktičnih zahtev. Te zahteve poskušajo uporabljati v načrtu igre, glede na zahteve trenerja, situacije v tekmi in rezultata.

 

KJE IN KDAJ TRENIRAMO

Zaradi lažje organizacije prevozov izvajamo treninge ob istih dnevih in urah (oz. z manjšim zamikom), razen v zimskem času, kjer smo vezani na urnike telovadnic. To nam predstavlja velik organizacijski zalogaj, saj zaradi števila otrok in pomanjkanja igralnih površin včasih ni najboljših rešitev.

Treningi v NŠ potekajo na štirih travnatih igriščih (2 Jarenina, 1 Pesnica – novost je še igrišče v Kungoti), dveh pomožnih površinah za vadbo (Jarenina in Pesnica) in malo igrišče z umetno travo (Jarenina).

V zimskem času imamo na razpolago telovadnice v Jarenini, Pesnici in Pernici.

 

EKIPE V 2017/18

Nogometni vrtec in U7 – ne tekmujejo v ligi.

U8 – liga U9

U9 – liga U9

U10 – liga U11 A+B (7:7)

U11 – liga U11 (9:9)

U12 – liga U13 (9:9)

U13 – liga U13 (11:11)

U15-1 – 1. MNZ MB

U15-2 – 2. MNZ MB

U17 – 2. SKL VZHOD

U19 – 2. SML VZHOD

 

Več o samem klubu najdete TUKAJ

 

Predstavite vaš NOGOMETNI KLUB TUKAJ.