Naj bo v novi sezoni nogometni trener avtoriteta

Avtor: Jožek Špilak

 

Danes se dogaja, da beseda avtoriteta izginja iz šole in tudi iz nogometnih igrišč. Starši otokom ne znajo sporočiti, kdo je avtoriteta. Otroci staršev ne slišijo, da je nogometni trener tisti, ki ve, ki zahteva in je tudi upravičen do tega, da zahteva.


Žal, otroci preveč pogosto slišijo pogovore staršev, da nogometni trener ali ne zna voditi ali ni primeren za delo itd. Te besede hitro pridejo na ušesa otrokom.

 

Po teh besedah bo njegova delovna vnema na treningu presahnila, saj bo izgubil spoštovanje do nogometnega trenerja. Še tako dobro zasnovan in izveden nogometni trening, ne bo imel več takšnega učinka, kot ga je imel še do izrečenih besed staršev.

 

Vsepogosteje boste od otrok slišali, da je bil trening dolgočasen, pretežak ... in vi mu boste spet pritrdila, da nogometni trener nima pojma. Pri tem pa se zavedajte, da s tem ko zbijate avtoriteto nogometnemu trenerju, učitelju, policistu itd., je samo še vprašanje časa, kdaj bo »zbita« vaša avtoriteta.

 

Namesto, da bi šli v slepo ulico in bi vaš otrok popolnoma izgubil zaupanje v vašega nogometnega trenerja, naslednjič recite zgolj: "in poslušaj trenerja. On ve."

 

Kljub temu da se z nogometnim trenerjem ne strinjate, se o nestrinjanju pogovorite z nogometnim trenerjem na štiri oči.

Komentarji

  • Stanko
    6. 9. 2017 ob 14:09

    Res je, da je pojem avtoriteta izginila. Avtoriteto nimajo več niti duhovniki, kaj šele učitelji in nogometni trenerji. Nekateri so si krivi sami s svojim delom.

Napiši svoje mnenje