Piškotki

So že prisotni na vaših računalnikih, tablicah, mobilnih telefonih iz različnih spletnih strani. Z novo zakonodajo (ZEKom-1) pa vas moramo na www.24ur-nogomet.com obvestiti oz. dobiti vaše soglasje za njihovo uporabo.

 
Kaj so piškotki
 
Piškotki so majhne besedilne datoteke,  katere vsebujejo zaporedje številk in črk, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik, kateri pa lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.


Zakaj jih uporabljamo?
Uporabljajo se za boljšo interakcijo med spletnim uporabnikom in spletnim mestom. Z drugimi besedami, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo si spletno stran zapomni posameznikove odločitve na strani, s tem mu pa prihrani čas in omogoči učinkovitejše in prijaznejše brskanje po strani.  Tako z njimi uporabnik dobi višjo raven storitve kot npr. preprečevanje pretiranega prikazovanja oglasnih pasic, uporaba spletne trgovine, shranjevanje potrdila o registraciji itd.


Piškotki ti ne škodijo
Piškoti so popolnoma pod vašim vašim nadzorom. V brskalniku, ki ga uporabljate, lahko preprosto hranjenje piškotkov omejite ali onemogočite. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate, in v njem jih lahko omejite ali onemogočite.
Najpogostejši brskalniki:

V izbranem brskalniku jih enostavno izklopite.

24ur-nogomet.com uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu PIŠKOTKI.OPOMBA: v kolikor jih uporabljate vam bodo piškotke namestila tudi družabna omrežja Facebook, Twitter in Youtube,. Upravljanje z njihovimi piškotki je, tako kot z vsemi piškotki tretjih oseb, izven naših pristojnosti, in je urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih uporabniki teh omrežij sprejeli ob registraciji.
Tudi oglaševalski partnerji lahko uporabljajo piškotke na tej strani. Med oglaševalci so med drugim tudi: Google Adsense, Iprom, Ad Partner, Httpool in Rewords. 24ur-nogomet.com. ne more vplivati ali nadzirati piškotkov, ki jih uporabljajo tretje stranke za oglaševanje.

Booking.com